Domeinspecifieke taalmodellen

Tell James is een bewezen oplossing die geschikt is gemaakt voor Zorg en Welzijn. Door zelflerende domeinspecifieke modellen te gebruiken heeft Tell James een veel lagere Word Error Rate (WER) dan andere spraakoplossingen zoals bijvoorbeeld Google Speech.

Taalmodel, domeinmodel en organisatiemodel

De WER van Tell James is minder dan 8%: eerst wordt het taalmodel (Nederlands) ingericht, daarna wordt het model verrijkt met een domeinmodel (bijvoorbeeld woorden voor behandelingen of medicaties die in de VVT worden gebruikt) en daarna wordt het model nog verrijkt met een organisatiemodel (specifieke organisatiewoorden zoals bijvoorbeeld de namen van afdelingen). En als het domeinspecifieke model wordt verrijkt (bijvoorbeeld met andere dialecten/uitspraken) dan wordt dat doorgevoerd voor alle gebruikers.

Daarnaast weet Tell James zelf waar de punten en komma’s staan. Waar andere toepassingen om specifieke interpunctiecommando’s vragen, vult Tell James de leestekens zelfstandig in.

Na het inspreken staat de ingesproken rapportage direct als tekst klaar in het ECD, het EPD of elk ander gekoppeld dossier. In de taal en in het jargon die binnen de sector en zelfs binnen de specifieke organisatie gebruikelijk zijn.