Tell James brengt bewezen oplossing voor spraakgestuurd rapporteren naar Zorg en Welzijn

Tell James

Tell James, leverancier van software-oplossingen voor spraakgestuurd rapporteren, brengt zijn bewezen oplossing naar de zorg- en welzijnsbranche. Het doel van Tell James is met behulp van open source software een effectieve bijdrage te leveren aan het verminderen van de administratieve druk binnen de zorg. De innovatieve spraaktechnologie, die zich al heeft bewezen bij overheidsdiensten en gemeenten, is met behulp van een zelflerend branchespecifiek lexicon in te zetten binnen diverse branches en is op deze wijze geoptimaliseerd voor de zorgmarkt. Door spraakgestuurd te rapporteren kunnen zorgmedewerkers ongeacht hun locatie minstens drie keer snellere en kwalitatief betere rapportages maken. Tell James zet spraak direct om naar tekst zonder tussentijds data op te slaan, waardoor de software voldoet aan alle AVG-vereisten.

Voor eindgebruikers en ontwikkelaars

Tell James is via een koppeling met het ECD of EPD beschikbaar voor zorgmedewerkers, als API voor ontwikkelaars van zorgtoepassingen en als module binnen de ZorgApp van CareConnections. Tell James maakt gebruik van de technologie van SpraakLab, dat al jaren een gevestigde naam is bij gemeentes, in de telecom en in de mediawereld. Dankzij de implementatie van branchespecifieke woordenboeken is de Word Error Rate (WER) is met minder dan 10% bijzonder laag: Tell James herkent direct de ingesproken behandelingen en medicijnen en geeft ze correct weer in de tekst. Behalve de zeer hoge weergaveprecisie is ‘het taalgevoel’ van de toepassing zeer opvallend ten opzichte van andere spraakgestuurde oplossingen: bij Tell James is het niet nodig de interpunctie te benoemen.  

Benko Menger, Sales en Business Development bij Tell James, licht toe: “Door spraakgestuurd rapporteren breder beschikbaar te maken binnen de sector Zorg en Welzijn, kunnen we de administratieve lasten in de zorgsector significant verlichten. De kracht van de technologie ligt in het leuker, slimmer en makkelijker maken van de processen in de zorg en daarmee van het werk van de zorgmedewerkers. Zorgprofessionals kunnen met Tell James overal en op ieder tijdstip de rapportage inspreken, met als positief gevolg dat aan het einde van de werkdag de administratie niet meer ligt te wachten. De gewonnen tijd komt ten goede van de kwaliteit van de zorg en van de zorgprofessionals zelf.”

Maak kennis met James tijdens Zorg&ICT

Tell James presenteert zich tijdens Zorg&ICT, waar bezoekers zelf kunnen ervaren wat spraakgestuurd rapporteren oplevert qua gemak en tijdswinst. Tijdens de beurs kunnen geïnteresseerden zelf een rapportage inspreken en deze vervolgens vergelijken met de getypte variant. Aanmelden voor Zorg&ICT kan via de registratielink, Tell James is te vinden op standnummer 01.A036.

Tell James